Bot de Telegram

De Wiki d'en Jordi Binefa
Dreceres ràpides: navegació, cerca

Per a poder interactuar amb l'aplicació de missatgeria Telegram es pot fer servir un Bot.

Caldrà que us creeu el vostre propi bot des de @BotFather

Un cop heu seleccionat @BotFather per a trametre-li un missatge, us presenta un text en anglès explicant-vos el que un bot pot fer. Per a començar a interaccionar i generar-vos el vostre propi bot, heu d'escriure al xat, de Telegram, amb @BotFather:

/start

Ara us tornarà a sortir un text amb un llistat d'ordres per a interactuar. El següent pas és demanar-li la creació del vostre propi bot:

/newbot

Us pregunta el nom del vostre bot. Un cop Introduït us demana un nom d'usuari per al vostre bot. El nom d'usuari ha d'acabar en 'bot', per exemple TetrisBot o tetris_bot.

Després d'aquesta darrera acció @BotFather ens proporciona l'identificador únic d'accés (token) a l'API HTTP de Telegram. Aquest identificador és clau per a poder-hi interaccionar.

Ara sortiu del xat amb @BotFather i inicieu un nou xat amb el nou bot creat. Trameteu-li al bot nou aquesta ordre:

/start

En cas de voler afegir el vostre bot a un grup de Telegram heu de fer que sigui un administrador més del grup i després iniciar-lo al grup:

/start@nomUsuariDelVostre_bot

Un cop ja teniu el vostre propi bot creat, podeu interactuar-hi mitjançant l'API de Telegram. Aquí hi podeu trobar Un exemple d'us de Telegram amb el NodeRed.